Právě africká flóra je odpradávna zdrojem tradičního léčitelství využívající sílu bylin, kořenů a listů. Účinek jedné z ingrediencí tolik typických pro Afriku máme teď možnost používat pro zušlechtění naší vlastní pleti.

Je jím olej ze semen plodu BAOBABU. Domovinou baobabu je nehostinná a vyprahlá africká savana, kde jako symbol života a pozitivity roste v místech, kde se jiným typům rostlin může jen těžko dařit.

V období dešťů absorbuje a ukládá velké množství vody do svého obrovského kmene, což mu umožňuje produkovat plody bohaté na živiny v období sucha, kdy je všude kolem nouze o potravu a vodu. Díky této schopnosti se mu přezdívá strom života.

BAOBAB byl vždy také důležitým ekonomickým zdrojem pro různé africké populace. Velké oválné plody, kůra, listy a semena baobabu se po staletí prodávají na afrických trzích – pro tradiční medicínu, jako potraviny i pro výrobu kosmetiky. Dnes jsou tyto funkční a cenné vlastnosti znovu objevovány a úspěšně využívány ve veganských potravinách, medicíně a udržitelné kosmetice. Olej má následující vlastnosti a výhody pro pokožku:

Baobabový olej je 100% přírodní a certifikovaný organický. Extrahuje se za studena.
Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (omega 3, 6 a 9, hlavně kyselinu palmitovou, olejovou a linolovou), fytosteroly (zejména beta-sitosteroly) a přírodní tokoferoly (vitamín E).
Vyniká vysokým obsahem účinných látek a pečujícím účinkem. Rychle se vstřebává, podporuje pružnost pleti a přispívá k regeneraci buněk bez ucpávání pórů.
Působí proti zarudnutí a jako antioxidant (velmi vysoké hodnoty ORAC), zvláště vhodný do přípravků pro péči o suchou pleť, v přiměřeném menším množství svědčí i mastnějším typům pleti, ale podpoří všechny typy pleti proti předčasnému stárnutí.
Etika a udržitelnost této ingredience

BAOBAB má také pozitivní ekologický a etický přínos. Používáním baobabu výrobce kosmetiky – SKINIDENT AG - přebírá společenskou odpovědnost a přispívá k místní ekonomice a ochraně životního prostředí v Mosambiku, odkud ingredience nového krému – baobabový olej – pochází. Sklizeň a zpracování baobabu poskytuje farmářům afrických vesnic nové zdroje příjmů. Během sklizně je více než 1700 žen z 25 vesnic v Mosambiku zaměstnáno sběrem a zpracováním ovoce.

Obchodní partner, se kterým výrobce kosmetiky DR. BAUMANN (SkinIdent AG) v Mosambiku spolupracuje, funguje pod záštitou sociální neziskové organizace, která působí od roku 2015 a je podporována mimo jiné nizozemským ministerstvem zahraničních věcí. Obchodní partner platí za sklizeň plodů baobabu 3 až 4násobek běžné mzdy.

Baobab se pěstuje a sklízí „na divoko“, to znamená, že se nepoužívají žádné pesticidy ani se nezřizují složité zavlažovací systémy. To je důvod, proč sklizeň baobabu v Mosambiku (jako všude v Africe) pomáhá zachovat přirozenou vegetaci, zastavit kácení obrovských stromů, a tím desertifikaci velkých částí země. Odpovědnost k životnímu prostředí tak nadále je a bude jedním z hlavních bodů filozofie fungování a výroby přípravků společnosti SkinIdent AG.

Účinky BAOBAB krému, vhodného pro všechny typy pleti, můžete vyzkoušet na své vlastní pleti v průběhu dubna za zaváděcí cenu.

Autor: Denisa Novotná
28.03.2022

Objednat můžete na e-shopu, nebo přímo na salónu Příbram- Orlov č.120, tel. 777 705 939, nebo na petrone@seznam.cz